YAKUZA

Yakuza och dess aktiviteter


Koppleri

En av de hemskaste typerna av organiserad brottslighet yakuzan driver är koppleri. Med koppleri menas att man organiserar prostitution i stor skala som närmast kan beskrivas med människohandel. Det går ut på att man plockar upp unga kvinnor eller rentav flickor i mycket tidig ålder som inte har någon annan att vända sig till. Anledningar till de tta kan vara att de har kommit till landet som invandrare eller att de bara har blivit utfrysta från samhället. Där säljs de i stor skala till bordeller eller ägs av yakuzan och leva i prostitution för slavlöner vilket yakuzan tjänar miljarder på.


Narkotikahandel

En annan klassisk aktivitet för de västerländska maffiorna som yakuzan också har tagit till sig är narkotikahandel. Denna typ av verksamhet för yakuza över hela världen genom tillverkning, smuggling och försäljning. När det gäller narkotikahandel är det aldrig den som använder narkotika, eller den som säljer narkotika till den som använder det som tjänar på affären. Det är alltid någon högre upp som tjänar obeskrivliga summor på narkomaners beroende. I många fall är det någon form av maffia och tittar man på Asien som kontinent är det inte helt sällan det är yakuza som ligger bakom narkotikaförsäljningen.
Yakuza specialiserar sig inte bara på en enskild drog utan de har olika organisationer som fokuserar på försäljning av olika sorters knark. På detta sätt kan de också tjäna mest pengar då det finns stora marknader inom varje sorts preparat.


Lån och utpressning

När man tittar på filmer om maffia är det oftast lån och utpressningssidan man ser av dem. Yakuzan och andra maffior är en känd källa till lån, men också en som tar ofantligt höga räntor och konsekvenserna kan bli livsfarliga om man inte betalar tillbaka. Yakuzan är nämligen känd för att sätta exempel på dem som inte lyckas få ihop tillräckligt med pengar för att amortera. Det kan vara exempel som tortyr, hot och till och med dödsfall inom låntagarens familj. Allt för att folk ska veta vad som händer med dem som inte håller sina löften till yakuza.